ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2543
EURO
37,0286
ALTIN
3.026,20
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Betül Mardin: “Ben Atatürk’ün Çocuğuyum”

Betül Mardin: “Ben Atatürk’ün Çocuğuyum”
02.09.2022 21:08
A+
A-

İstanbul Valiliği 30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Halkla İlişkiler sektörünün duayeni Betül Mardin ile özel bir röportaj çalışması gerçekleştirdi.

Röportajda Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile anısını da anlatan Mardin, Zafer Bayramı’nın tarihimizdeki önemine değindi.

Mardin ile yapılan röportaj, İstanbul Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Paylaşımda;

Betûl Mardin bir okul.

Ülkemizde halkla ilişkilerin temelini atan bir duayen.

30 Ağustos Büyük Zaferi’mizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ondan dinleyelim.

 ifadeleri yer aldı.

BETÜL MARDİN KİMDİR?

 (1 Aralık 1927, İstanbul) Şişli doğumlu, Türk halkla ilişkiler uzmanıdır. Türkiye’de halkla ilişkilerin temellerini atan kişidir.

Kökleri İslam dininin peygamberi Muhammed’in torunu Hüseyin’e kadar gittiği iddia edilen bir Osmanlı ailesi olan Mardin ailesinin ikinci çocuğudur. Ünlü müzik yapımcısı Arif Mardin’in ablası, Akgün Ustalar ve tiyatro oyuncusu Haldun Dormen’in eski eşleridir. Akgün Ustalar’dan Şerife Leyla Ustalar adlı bir kızı ve Haldun Dormen’den Ömer Dormen adlı bir oğlu olan Mardin’in üç torunu vardır. Gazeteci yazar Ayşe Arman‘ın kayınvalidesidir.

Betül Mardin, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji ve BBC Televizyon Kursu Mezunu olan Mardin, 1995 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) başkanlığına kadar yükselmiştir ve bu göreviyle de IPRA’nın ilk Türk kadın başkanı olmuştur. Daha sonra Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği tarafından kendisine verilen “Member Emeritus” unvanıyla da, dünyada sayılı kişide olan bu ödülle, halkla ilişkilerde bir üstad sayılmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümü öğretim üyesidir.

Arnavutköy Kız Kolejinden 1946 yılında mezun oldu. Babası üniversiteye gitmesine izin vermedi.

Arnavutköy Amerikan Kız Koleji ve BBC Televizyon Kursu Mezunu olan Mardin, 1995 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) başkanlığına kadar yükselmiştir ve bu göreviyle de IPRA’nın ilk Türk kadın başkanı olmuştur. Daha sonra Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği tarafından kendisine verilen “Member Emeritus” unvanıyla da, dünyada sayılı kişide olan bu ödülle, halkla ilişkilerde bir üstad sayılmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümü öğretim üyesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.