ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberyerel haberibbkartal belediyesituzla belediyesidilovası belediyesipendik belediyesimaltepe belediyesiuğurmumcugökhan yükselimamoğluşadi yazıcı
DOLAR
34,2499
EURO
37,0321
ALTIN
3.029,02
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İYİ Parti Lideri Akşener Yalova’da Büyük İlgi Gördü

İYİ Parti Lideri Akşener Yalova’da Büyük İlgi Gördü
28.08.2022 16:16
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yalova’nın Armutlu, Termal ve Merkez ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ziyaretine Armutlu ilçesinde başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ziyaret ettiği bir bakkal esnafı işlerin durgun olduğunu söylerken; ‘’Biliyorsunuz, büyük marketler içerisinde biz zorlanıyoruz. Kıstığım hâlde 1.000 lira civarı elektrik geliyor. Eskiden sigara satışın %30’unu teşkil ederdi, şimdi %70-%80. Onun da kâr marjını biliyorsunuz zaten çok düşük. Annem bana destek oluyor. Onların destek olması da bana ağır geliyor. Ben günde 18 saat ayakta duruyorum, çalışıyorum, mücadele ediyorum.’’ diye konuştu.

Termal ilçesinde vatandaşlarıyla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Termal ilçesinde ziyaret ettiği bir esnaf; ‘’Şu anda durum iyi değil, fiyatlar anormal. Böyle bir fiyat olamaz. Ben müşteriye fiyat söylerken utanıyorum. 500 liraya sattım, 1.100 liraya geri aldım.” diye dert yandı.

Akşener’in ziyaret ettiği bir giyim mağazasındaki çalışan; ‘’İşler nasıl?’’ sorusuna; ‘‘Sıkıntılı, idare etmeye çalışıyoruz. Sabah 07.30’da açıyoruz, 100 lirayla duruyoruz hâlâ.  Bugün Ağustos’un 5’i, burası doluydu. Şimdi hiç kimse yok. Boş boş oturuyoruz.’’ cevabını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bir kasap esnafına; “Burada yaşayan, haftada bir kilo kıyma alan bir aile şu anda ne kadar alıyor?’’ sorusu üzerine kasap; ‘’Yarım kilo. 50 liralık fiyat, 60 lira oluyor. 2 kilo üzerinde et vermek çok nadir.” diye yanıtladı. Akşener, ‘’Eskiden kaç kilo satıyordun, şimdi kaç kilo satıyorsun?” sorusuna ise esnaf; “Eskiden günde 50 ise, şimdi 15-20 kilo.” diye yanıt verdi.

Yalova’nın Merkez ilçesinde esnaf ziyaretine devam eden İYİ Parti Genel Başkanına bir vatandaş; ‘’Bu uzmanlık kadrosu nereden çıktı? Bu başöğretmenlik sınavı nereden çıktı? Bak kızım İngilizce öğretmeni. Damadım, oğlum, gelinim. Bu ne demek yani? Kızım harıl harıl ders çalışıyor şimdi. 15 senelik öğretmen.’’ diye dert yandı.

İYİ Parti Genel Başkanının ziyaret ettiği bir esnaf lokantası; ‘’Bir ay içinde biz pideye 2 kez zam yapmak zorunda kaldık undan dolayı. 2 yılda bir yapıyorduk normalde. Ama şimdi öyle değil. Kıymalı bazen patatesliden daha ucuz diyoruz. 12 lira patatesin kilosu. Yani tarım ülkesindeyiz; 12 liraya patates alıyoruz, 10 liraya soğan alıyoruz.’’ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.